Hier kan je terecht voor:

Over mij

Ik ben Niels Voets, sportmasseur en oprichter van Nivo in Tongeren.

Door mijn opleiding als personal trainer en sportmasseur ben ik me gaan verdiepen in het menselijk lichaam. Ik ben me gaan specialiseren in sportmassage en revalidatie door ervaring op te doen op topsport niveau. Hier merkte ik dat mijn passie lag bij het behandelen van sporters en niet-sporters. Door deze ervaring ben ik mezelf meer en meer gaan ontwikkelen. Vanaf dat moment wou ik van deze passie, mijn beroep maken. Uit het behandelen van verschillende klachten bij sporters en niet-sporters haal ik mijn voldoening.

Indien je klachten hebt of gewoon nood hebt aan een deugddoende massage kan je bij mij terecht. Naast de massages kan je ook bij mij terecht voor een preventieve tape.

Aarzel zeker niet en boek vandaag nog jouw afspraak!

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.
Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen.
Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.
Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren.
Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.
Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Het helpt met bij het verbeteren van de spierfunctie, verlichting van spanning en stijfheid.

Voor wie is een sportmassage?

• Sporters vóór en na sportieve prestaties. De sporter wordt fysiek en mentaal voorbereid op het leveren van prestaties. Na de wedstrijd om zo snel mogelijk weer gerecupereerd te zijn en opnieuw de gewenste volumes te kunnen trainen.
 
• Niet-sporters in combinatie met andere massagevormen om lichamelijke klachten verminderen.

Taping

Bij het aanbrengen van de tape worden eerst de spieren en gewrichten op rek gebracht, waarna de kinesiologische tape wordt aangebracht. Wanneer het lichaamsdeel teruggaat in de natuurlijke ontspannen houding, tilt de tape de huid iets op. Op de plaats waar de tape is aangebracht zie je golfjes ontstaan, deze worden convulsies genoemd.Door deze convulsies ontstaat er ruimte tussen de opperhuid en onderhuid, waar zich allerlei receptoren van zenuwen, bloed- en lymfevaatjes bevinden. Dit bevordert de bloed- en lymfecirculatie. Tevens wordt de druk rondom dit gebied verlaagd.

Kinesiologische tape biedt ondersteuning bij de behandeling van veel lichamelijke klachten en kan pijn verlichten. Kinesiologische tape activeert het pijn dempende systeem, bevordert de natuurlijke beweging, laat verbetering zien van de spierfunctie en huidstructuren.

Massages

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een een soort massage die het lichaam en de geest rustiger maakt, waardoor je je beter gaat voelen. Het ontspant spieren, vermindert fysiek ongemak, vermindert stress en verbetert het algemeen welzijn van het lichaam.

Therapeutische massage

Bij een therapeutische massage worden er verschillende massagevormen toegepast en gecombineerd (sportmassage, triggerpoint, ...). Met deze methode kunnen we werken aan verschillende klachten:
- Stress
- Hoofdpijn
- Spierpijnen
- Blokkades
- Krampen
- ...

Cadeaubon

Hoe leuk is het om een cadeau te geven die je om kunt omzetten in een leuke ervaring? Verras eens iemand met een cadeaubon van NIVO Sportmassage, geldig voor iedere type massage of consulting!

Contact

Heeft u vragen of problemen, aarzel niet mij te contacteren.